Veien fra utgivelse til suksess …

Helt siden jeg fikk positivt svar fra Publica bokforlag har jeg svevet på en sky av optimisme.

Etterhvert som jeg har satt meg inn i hva det vil si å være debutantforfatter har jeg innsett EN viktig ting: Når boken endelig blir utgitt er bare halve arbeidet gjort …

Som de fleste andre har jeg svømt gjennom livet relativt ukjent. Ambisjonene har aldri vært å stikke hodet mitt fram i rampelyset. I bokbransjen er det ingen suksessoppskrift. De som lykkes er ofte etablerte forfattere eller kjendiser.

Jeg har derfor forsøkt å lese meg opp på nett for å finne tips og råd på hvordan jeg best mulig kan promotere boken min. Mye handler om å skape kontakt med bokhandlere, bibliotek, bloggere og potensielle lesere.

Som de fleste andre forfattere hadde jeg foretrukket å bruke fritiden min på å skrive, men tiden min må nå omdisponeres fremover og jeg må jobbe knallhardt for at boken min skal få en best mulig start i livet.

Jeg har derfor forsøkt å lage meg en slagplan for månedene fremover:

  1. Lage en FB-side for bokserien med over 1000 likes/følgere (foreløpig status er 135 likes) (Dele siden, invitere venner og kjente til å like, kjøpe promotering?)
  2. Blogge jevnlig om boken og bøker generelt (minimum 2 ganger i uken)
  3. Ta noen skritt utenfor komfortsonen og få redaksjonell omtale i media (kontakte media)
  4. Dra på så mange skolebesøk som mulig
  5. Oppsøke alle bibliotek og bokhandlere i regionen
  6. Sosiale media: lage korte og spennende «teasere» for å øke interessen blant følgerne

Siden jeg ikke har forsøkt dette tidligere har jeg ikke peiling på hva som er realistisk eller ikke. Men en ting vet jeg sikkert og det er at hvis jeg ikke prøver får jeg det i hvert fall ikke til.

Jeg håper alle dere som leser dette innlegget har lyst i å bli med meg på ferden videre. Det blir definitiv noen oppturer og nedturer fremover … Men jeg gleder meg uansett!

4 kommentarer til «Veien fra utgivelse til suksess …»

  1. Jeg gleder meg til boken kommer ut og jeg skal prøve og hjelpe deg på veien med å promotere boken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *