JERNALDERGÅRDEN

Som kanskje noen av dere har fått med dere tok jeg forfatterbildene mine oppe ved Jernaldergården på Ullandhaug i Stavanger. For meg var dette ingen tilfeldighet. Grunnen var nemlig ikke bare at boken min foregår i den yngre jernalderen. Jernaldergården har også nemlig en stor betydning for meg av familiegrunner.

Morfaren min, Odmund Jørgen Møllerop, var utdannet arkeolog og jobbet i mange år som arkeolog ved Stavanger museum og senere også som direktør for Arkeologisk museum i Stavanger. Han var derfor svært involvert i arbeidet knyttet oppbyggingen av Jernaldergården.

Jeg har flere gode minner fra da jeg var liten når jeg ble med han opp på besøk på Jernaldergården. Han delte også historier fra jobben, hvor han hadde vært på utgravinger, og funn de hadde gjort. Og jeg ble alltid like oppslukt hver gang! Noe som førte til at jeg i store deler av oppveksten var helt skråsikker på at jeg skulle bli arkeolog.

Nå ble jeg ikke det til slutt, men jeg tror mye av interessen min for norsk historie og spesielt da eldre histroie startet med han. Jeg håper at han ville likt boken, for det om det kanskje ikke var den sjangeren han leste mest. Han har i hvert fall alltid vært en stor inspirasjon for meg. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *