top of page
  • Forfatterens bildeLine

Ny bok til våren!

Siden jeg begynte å skrive aktivt (for snart 10 år siden!!!) har jeg hatt mange ideer til bøker gjennom årene. Jeg har også deltatt på flere skrivekurs for å bli en bedre forfatter.


Et av kursene jeg deltok på for noen år siden var et barnebokkurs. Der lærte vi blant annet om sakprosabøker for barn, og hvor få det egentlig er på det norsk markedet. Jeg gikk lenge å tenkte på dette, for ja, jeg kunne godt tenkt meg å skrive en sakprosabok.


Gjennom jobb og politikk skriver jeg primært faglige tekster og meningsytringer som baserer seg på dokumentasjon og faglige perspektiv. Å skrive en sakprosabok er derfor noe som jeg lenge har tenkt på, men ikke kommet i gang med før for et par år siden.


Sakprosabøker synes jeg er spennende å lese og del var det nettopp sakprosabøker som vekket leselysten min som barn. Spesielt var det "Historien om..."-bøker om en rekke ulike kjente personligheter som jeg var glad i å lese.


Da jeg bestemte meg for å skrive en sakprosabok for barn skrev jeg ned en lang liste over aktuelle tema som jeg tenkte var spennende. Jeg gikk flere runder i både bokhandlere og ikke minst på bibliotek for å finne ut hva som allerede var på markedet. Og siden jeg også har barn selv har jeg hatt unik tilgang til målgruppen, og det har ført til mange gode spørsmål og samtaler om mulige ideer til bokprosjekt.


For er det en ting som barnet mitt har lurt masse på er hvorfor vi har de ulike institusjonene i samfunnet vårt, som for eksempel politi, Stortinget, domstoler og ikke minst fengsler. Det sistnevnte har vi snakket mye om, og jeg begynte å lese meg opp via ulike sakprosabøker. For hvorfor har vi egentlig fengsler? Vi skal straffe de som har gjort noe galt, for å sikre rettferdighet og ikke minst sikre at fangene forhåpentligvis ikke gjør noe kriminelt igjen.


Historien om fengsler er kjempe spennende av flere grunner. Fordi hvordan fengslene har vært, og blitt brukt av ulike styresmakter har variert gjennom historien. Det er mange likhetstrekk med fengsler i dag og hvordan de var i Romerriket, men likevel er kontrastene store. Noe av dette er det jeg skriver om i boken min som kommer til våren. Den egner seg for barn fra 9 år og oppover, og handler om store og små ting knyttet til fengsler. Boken forteller også om flere ulike kjente og ukjente mennesker som har sittet innesperret bak murene.


Kunne du tenkte deg å forhåndsbestille et eksemplar? Det kan du gjøre via å trykke her.





17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page